Tomato, cucumber, red onion and beef sounds a bit boring for a salad. That’s probably why we only eat this salad about once a year. But every time we do I’m pleasantly surprised, thinking: “We should eat this more often!”. And what better way to remember than blogging about it?
RECIPE
For the salad:
250g cherry tomatoes, quartered
250g little cucumbers, sliced thinly
½ red onion, sliced thinly
big handful of chopped coriander
2 T toasted sesame seeds
300g steak, grilled and sliced (duck breast is also nice)
For the dressing:
1 T hoisin sauce
1 T light soy sauce (like Kikoman)
2 T sesame oil
½ T honey
½ lime, juiced
1 t chopped fresh chilli
Carefully mix the salad ingredients together, then add the well-mixed dressing. That’s it.
From: Crisp (Crispy) by Marie Claire.
Klinkt in elk geval goed! Maar ik was hier om te kijken wat die saus ookalweer was met broccoli :-)
Ik zag dat Aagje er ook nog boontjes door had gedaan. Lijkt me ook lekker, zeker aangezien dat mijn laatste “verslaving” is. Haricot verts grillen met wat zout en peper:
Prima te eten en net genoeg voor twee als maaltijd, althans dat vond ik. Ik had er zelf op onsubtiele wijze nog een blikje met 60 gr. haricots verts bijgeworpen die je overigens totaal niet proeft.
Oh, en ik was de rode peper vergeten helaas, en heb toen maar een schepje Chinese chili-saus door de dressing gedaan. Dat zorgt denk ik wel voor een smaakafwijking met het oorspronkelijke gerecht. Zo’n verse peper is natuurlijk een stuk frisser en knapperiger.
Oh, en kleine komkommertjes had ik ook niet.
Ik heb eigenlijk iets heel andere gemaakt lees ik nu :-).
Iekus, haricot verts uit blik, dat is vies man!
Verder wel grappig, wij aten het gisteren ook weer en ik had ook geen rode peper meer in de ijskast liggen en deed er een scheutje sichuan chili olie door. Klein beetje maar, maar dat maakte toch best veel verschil. Ook lekker, maar ‘t origineel vond ik lekkerder. En deze keer ook gewone komkommer, geen kleintjes. Sjalotje ipv rode ui en met eendenborst ipv biefstuk.
Ook iets heel anders gemaakt dus. ;-)
En oh, ik had lenteuitjes gebruikt ipv rode ui. Die had ik wel maar die lenteuitjes zijn bederfelijker. De juiste formulering is overigens “Ik vind harico verts uit blik minder smakelijk” :-).
Het is een afwijking ik weet het, maar eet ze enkel (en ook nog eens zeer zelden) door salades, terwijl ik juist die dingen als kind totaal niet lustte.
Ik denk door een combinatie van goede herinneringen aan campingmaatlijdsalades (en vooral vakanties natuurlijk) en bonduelle-reclames (waarom je een man erg smakelijk uit zo’n blikje zag eten) me hebben omgeturned. Dit even ter verdediging.
Met boontjes erdoor, jemig ik ben al blij als ik een halve broccoli erdoorheen kan sluizen p.p. (Daarom eet ik belachelijk veel rauw voer op brood, anders kom ik nooit aan die 2 ons per dag). Ik heb die boontjes gemaakt die jij een ‘boring klusje’ noemde: in sliertjes snijden, erg lekker en fraai om te zien.
Ohja, bij die julienneboontjes stond ook room, heb ik niet gedaan – alleen bouillon. Maar ik zie ook niets romigs op die foto?
Oja, snijboonspaghetti, die is ook leuk. En decoratief. ;)
(alleen niet door deze hoisin salade ;)
Ja, je ziet daar geen room op omdat het echt maar een klein scheutje in de weinig bouillon was. Meer smoren dan koken.
Lijkt me heerlijk en ziet er prachtig uit! Zeker een plekje waard in mijn lijst, mooiste salades van mede foodbloggers, dus :)
Ah, leuk! Dank je.